banner 2

Iasul a intrat oficial in cursa pentru Capitala Tineretului

Iaşul a devenit oficial oraş-candidat în cadrul competiţiei pentru titlul de Capitala Tineretului din România, pe baza unei aplicaţii elaborate de un grup de lucru format din 34 de organizaţii neguvernamentele de tineret, în parteneriat cu Primăria.


Dosarul a fost validat pe 17 iulie, iar pe 24 a fost publicată lista finală cu oraşele intrate în concurs. Astfel, Iaşul va concura cu Baia Mare, Alba Iulia, Galaţi, Ploieşti, Satu Mare şi Suceava. Premiul pentru cofinanţarea proiectelor depuse de ONG-uri în cadrul Concursului Anual de Proiecte organiat la Primăria Iaşi este de 350.000 de lei, fonduri pe care, dacă le va câştiga Iaşul, vor fi asigurate costurile de gestionare a programului. „Este un moment potrivit şi necesar pentru comunitatea ieşeană. Mişcarea lărgită de tineret trebuie să se coalizeze, să stea tot mai des la masă cu administraţia publică pentru a mişca împreună proiecte esenţiale pentru tineri şi, implicit, pentru oraş. Avem încredere în şansa noastră“, a declarat Mircea Meriacri, coordonatorul grupului de ONG-uri care au depus proiectul. Oraşul câştigător va primi titulatura „Capitala Tineretului din România 2018-2019“.

 

 

 

Sursa: Ziarul de Iasi

Comentarii

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org