banner 2

Deputatul Dumitru Oprea: erodarea încrederii în statul român

La șase luni de mandat, premierul Viorica Dăncilă a avut de „pus pe masă“ un set de „realizări mărețe“ însăilate de consilierii domniei sale. Nici un punct de vedere personal, nici o idee proprie în afara „programului de guvernare“. Iar în privința respectării lui, nu mai poate depune nimeni mărturie sub avalanșa de gloanțe a economiei reale: creșterea galopantă a inflației, indicele ROBOR la cote istorice, incertitudine pe piața bursieră etc.  


Un act de guvernare nu se face doar cu slide-uri PowerPoint, ci presupune un contract între cetățean și cei delegați să administreze treburile statului. Între actuala guvernare și societate s-a instaurat o ruptură iremediabilă, iar concilierea ar putea să apară doar prin dovezi de competență și cinste. Ambele fiind greu de demonstrat de către cea mai slabă garnitură de miniștri din epoca post-decembristă. Deasupra tuturor acestor aspecte planează grava neîncredere a cetățeanului român în statul căruia îi plătește taxe și impozite. Niciodată românii nu și-au simțit mai puternic trădate încrederea și propria securitate.

Cu o armată întreagă de persoane fără nici o competență angajate pe post de administratori ai avuției naționale și ai interesului public, actualul Guvern demonstrează o asemenea incapacitate administrativă încât e greu de estimat ce s-ar putea întâmpla în cazul unor noi crize, de la fenomene meteorologice extreme până la o nouă prăbușire a economiei globale. Cine și cum ar putea să intervină și să protejeze viața și banii românilor?

O țară nu se poate conduce prin ucaz și propagandă. Poate doamna Dăncilă să organizeze oricâte conferințe de presă și să ne citească „mărețe realizări“ de pe foaie, încurcând cuvintele, ca în clasele primare! Dacă cetățeanul nu are încredere în conducătorii săi și contractul social s-a rupt, atunci țara este foarte aproape de o criză.

Înlăturarea acestei guvernări catastrofale, impusă prin voința personală a unui singur om, Liviu Dragnea, reprezintă cea mai mare urgență națională. Nimeni nu a contestat dreptul PSD și ALDE de a forma executivul, însă nimeni nu a putut concepe că oamenii puși să-l conducă vor fi actori amatori care pun în pericol însăși securitatea națională.

Câtă vreme propaganda este foarte ocupată să creioneze portretul „statului paralel“, PSD-ALDE distrug toată capacitatea administrativă a României, lăsând-o în pragul colapsului în cazul unor situații catastrofale neprevăzute!

 
 
Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL de Iași
Last modified onThursday, 26 July 2018 13:26

Comentarii

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org