banner 2

De astazi, sponsorizarile catre ONG-uri trebuie declarat la Fisc

Companiile plătitoare de impozit pe profit și microîntreprinderile care fac sponsorizări sunt obligate mai nou să depună la Fisc o declarație informativă. În acest sens, modelul formularului 107 și regulile sale de completare au fost publicate azi în Monitorul Oficial de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).


Chestiunea raportării sponsorizărilor a fost introdusă prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 25/2018, ce a modificat Codul fiscal acum câteva luni. Conform documentului, firmele plătitoare de impozit pe profit și microîntreprinderile sunt obligate să declare anual sponsorizările, actele de mecenat și bursele private.

În acest sens, astăzi a apărut în Monitorul Oficial Ordinul ANAF nr. 1.825/2018 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului 107 „Declaraţie informativă privind beneficiarii sponsorizărilor/mecenatului/burselor private”. Actul normativ se aplică de azi și formularul trebuie folosit de la datele stabilite de autorități.

În esență, firmele plătitoare de impozit pe profit trebuie să depună declarația informativă referitoare la sponsorizări, acte de mecenat sau burse private până la data la care trebuie raportat impozitul pe profit pe anul precedent. Mai exact, este vorba de data de 25 martie a anului curent pentru anul anterior.

Totuși, există și alte termene speciale în funcție de situația efectivă a firmei plătitoare de impozit pe profit. În plus, declarația trebuie depusă și de către firmele care aplică impozitul mixt (impozit pe profit + impozit specific).

Microîntreprinderile trebuie să depună formularul până la data de 25 ianuarie a anului următor, dar și, prin excepție, la alte termene speciale.

Formularul 107 va fi completat cu un program de asistență al Fiscului și va transmis online.
sursa: avocatnet.ro

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org