banner 2

Judetul Iasi, in pericol de inundatii

Featured Judetul Iasi, in pericol de inundatii

Judetul Iasi este din nou in pericol de inundatii. Mai mult chiar, codul de precipitatii abundente s-a prelungit pana duminica. Ploile din ultimele zile au cauzat probleme in zona localitatilor Victoria, Alexandru Ioan Cuza, Holboca, Targu Frumos, Siretel, Oteleni, Costesti, Cucuteni, Motca, Ciortesti, Dolhesti si Ciurea.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a întrunit în aceasta dimineata pentru discutarea masurilor necesare, pentru a limita efectele intemperiilor. La acest moment se efectueaza manevre de pregolire a acumularilor de pe raza judetului.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a instituit cod portocaliu si galben de inundatii pe cursurile de apa din spatiul hidrografic Prut - Bârlad. Codul hidrologic portocaliu este instituit pe cursurile de apa Jijia si Sitna (judetul Botosani), Bahlui (judetul Iasi), Bârlad si afluenti (judetul Vaslui si Galati), iar codul galben de inundatii pe râurile Jijia (judetul Iasi), Bârlad, pe sectorul mijlociu, si inferior (judetul Vaslui si Galati) si Siret (judetul Galati).

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanti, torenti si pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de aparare.

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org