banner 2

ATENTIE!!!   Toate textele din aceasta categorie sunt pamflete si trebuie tratate ca atare   ATENTIE!!! 

redactie

redactie

Soția lui Tudorel Toader a câștigat postul de șef de secție la Spitalul din Iași

Elena Toader, soția ministrului Tudorel Toader, a câștigat postul de șef de secție la Spitalul din Iași. Singurul ei contracandidat, medicul Vasile Drug, s-a retras din concurs, deși era considerat ”de departe favorit”. Drug n-a vrut să spună de ce s-a retras, dar mai multe cadre medicale au declarat pentru tolo.ro că în spital există tensiune, pentru că „vorbim despre oameni foarte puternici”.

Doctorul Vasile Drug, mai experimentat, s-a retras înainte de probele scrisă și practică, susținând doar interviul, unde luase cu doar două puncte mai puțin, 96 la 98,  față de colega lui, medicul Elena Toader.

Un alt medic din Spitalul Sf. Spiridon, care a dorit să își păstreze anonimatul,  explică tăcerea prin climatul încordat: „Nu putem spune nimic. Uman, lucrez alături de Elena Toader, nu am probleme cu dânsa, dar mai multe nu pot să spun pentru că vorbim de oameni foarte puternici. E tensiune. Nu vrem să mai apărem. Înțelegeți-ne și pe noi!”.

Doctorul Elena Toader nu a răspuns, până la această oră, apelurilor și mesajelor ziarului, deși a citit mesajul expediat pe WhatsApp.

Retragerea contracandidatului ei nu este singulară. La același concurs, de la Iași, încă doi participanți au abandonat competiția până la final: un medic retrăgându-se deși conducea, iar altul exact în aceeași matrice ca la gastro.

Acesta din urmă, doctorul Sergiu Pădureanu, de la Chirurgie Generală IV, a înregistrat un prim scor de 96-98 la interviu față de competitorul său și s-a retras, postul fiind câștigat de Alexandru Grigorovici, care a continuat cu două rezultate de 100 de puncte din 100, ca și Elena Toader.

Soțul ei, ministrul justiției Tudorel Toader are o sarcină mult mai dificilă, pentru că nici unul dintre magistrații care candidează la șefia DNA nu s-a retras după interviu.


Sursa tolo.ro

La şase luni, deficitul bugetar este de peste două ori mai mare

Execuţia bugetului general consolidat pe primele şase luni ale anului 2018 s-a încheiat cu un deficit de 14,97 miliarde lei, respectiv 1,61% din PIB, comparativ cu ţinta de deficit programată pentru această perioadă de 2,21% din PIB, comunică Ministerul Finanţelor.
 În acelaşi timp deficitul bugetar este mai mult decât dublul celui înregistrat în perioada similară a anului trecut, de 6,295 miliarde lei.

Veniturile bugetului general consolidat, de 132,04 miliarde lei, reprezentând 14,2% din PIB, sunt cu 12,6% mai mari, în termeni nominali, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Se înregistrează creşteri faţă de anul precedent în cazul încasărilor din contribuţiile de asigurări (+36,8%) şi din veniturile nefiscale (+13,0%). Începând cu luna februarie încasările din contribuţiile sociale au fost influenţate pozitiv de condiţiile legislative noi privind transferul contribuţiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, comentează ministerul într-un comunicat.


sursa Mediafax

Din octombrie, curse directe de la Iasi spre Liverpool

Wizz Air a anuntat in cursul zilei de astazi ca din luna octombrie se va zbura de la Iasi direct la Liverpool. Zborurile urmeaza să fie operate de trei ori pe săptămână din Capitală, marţi, joi, sâmbătă, şi de câte două din Cluj-Napoca şi Iaşi, luni şi vineri. Biletele sunt deja in vanzare de la preturi ce pornesc de la 109 lei.

”În 2018, 24 de noi rute au fost deja anunţate din România, spre destinaţii populare precum Atena din Bucureşti şi Cluj-Napoca, Nisa, Lyon sau Salonic din Iaşi”, se arată într-un comunicat transmis de companie.

Se va putea plati jumatate din minimul amenzii in 15 zile

Joi a apărut în Monitorul oficial Legea nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale. Documentul este foarte așteptat de contribuabilii ce au de plată amenzi întrucât se instituie un cont unic deschis la Trezoreria statului și se instituie sistemul informatic de gestionare a titlurilor de creanță în format electronic. Legea se va aplica tuturor contravențiilor aplicate persoanelor fizice, cu mențiunea că cele la regimul circulației pe drumurile publice se aplică în „sistem pilot” (testare).

Cu această ocazie se modifică și prevederile din OG nr. 2/2001 privind regimul contravențiilor, caz în care se prelungește la 15 zile termenul în care se poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ.

Ce mai prevede documentul:

    Principalele prevederi ale legii intră în vigoare începând cu 1 ianuarie 2019 inclusiv această modificare a termenului de plată a minimului din amendă, iar normele de aplicare trebuie aprobate până la 31 decembrie.

    În cazul amenzilor achitate în condiţiile prezentei legi, contravenientul nu este obligat să facă dovada plăţii către agentul constatator sau organul din care acesta face parte.

    Procesul verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod obligatoriu: data şi locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator; numele, prenumele, domiciliul şi codul numeric personal ale contravenientului, descrierea faptei contravenţionale cu indicarea datei, orei şi locului în care a fost săvârşită, precum şi arătarea împrejurărilor care pot servi la aprecierea gravităţii faptei şi la evaluarea eventualelor  pagube  pricinuite;  indicarea  actului  normativ  prin  care  se  stabileşte  şi  se sancţionează contravenţia; indicarea societăţii de asigurări, în situaţia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie; posibilitatea achitării, în termen de 15 zile de la  data  înmânării  sau  comunicării  procesului verbal,  a  jumătate  din  minimul  amenzii prevăzute de actul normativ;

sursa: hotnews.ro

Subscribe to this RSS feed

ATENTIE!!!   Toate textele din aceasta categorie sunt pamflete si trebuie tratate ca atare   ATENTIE!!! 

Comentarii

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org